Пожарът в "Павлово" е потушен, няма данни за пострадали или жертви

Четири пожарни екипа са работили за изгасянето на огъня

28.09.2022 | 18:49 Редактор: Ирена Бакърджиева

Пожар в жилищна кооперация в столичния квартал "Павлово". Според съседи огънят вероятно е тръгнал от таванските помещения. За щастие, няма пострадали.

Четири екипа на пожарната бяха на място. А по информация от пожарната хората са успели да напуснат навреме кооперацията и няма данни за пострадали или жертви. Все още не е ясна причината за пожара.

Пожарът тръгва от покрива на жилищната сграда, която се намира на улица "Симеон Радев" в столичния квартал "Павлово".

"Около 13 часа започна да излиза гъст дим от последния етаж на кооперацията, когато слязох долу и позвъних на 112, сигналът беше приет. Пред кооперацията се беше събрала тълпа. След това дойдоха пожарните", сподели Васил Тончев.

В близост има и училище. На място пристигат линейка и четири пожарни. Няма пострадали хора. Всички обитатели на блока са го напуснали своевременно.

"Веднага към адреса изпратихме три екипа пожарни коли и линейка, и автостълба. Първите сили, като пристигнаха, завариха, че целият покрив гори и излиза дим. Пожарът беше загасен в различните етапи на гасителните действия, от три до пет екипа имахме на място. Успяхме да се справим, без да има поражения за долните жилища. Пожарът е ликвидиран напълно, отдимено е, но покривът е изгорял, като на някои места е прогорял и на долните етажи, но от водата, която сме използвали за гасене, има поражения на жилищата на долния етаж", разказа старши инспектор Емил Симеонов.

Към 16 часа пожарът беше потушен. За момента електрическото захранване на сградата е спряно. Ще протече разследване и тепърва ще се изяснят причините за възникналия пожар.

Вижте повече в репортажа на Елеонора Дъбова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК