Започва плащането на коригираните изравнителни сметки за парно

Продължава подмяната на отоплителните тела за по-чист въздух

20.09.2022 | 06:58 Редактор: Тодор Петров
Започва плащането на коригираните изравнителни сметки за парно

От днес могат да бъдат изплащани новите изравнителни сметки за парно към "Топлофикация-София". Корекцията в сумите беше направена заради по-ниската ставка на данък добавена стойност, който беше намален от 20 на 9 на сто. 

От дружеството напомнят, че сроковете за плащане остават непроменени и са 30 дни за стопански и 45 дни за битови потребители, считано от датата на издаване на фактурите. Ще бъдат възстановени сумите на клиентите, които са заплатили своите общи фактури с добавена стойност от 20%.

Продължава подмяната на отоплителните тела по проекта "Подобряване на качеството на атмосферния въздух в Столичната община" чрез подмяна на отоплителните устройства на твърдо гориво с екологични алтернативи". 

Проверка по изпълнението на дейностите по проекта в столичния квартал "Симеоново" ще извърши днес зам.-кметът на Столичната община с ресор екология Десислава Билева. Ще бъде представена и актуална информация за интереса на гражданите по програмата и броя на уредите, които са монтирани до момента.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК