МВнР: Парламентът в РСМ определи референдума срещу България за противоконституционен

Все още не е ясно кой ще представлява България на погребението на кралица Елизабет II

14.09.2022 | 13:16 Редактор: Петя Кръстева
МВнР: Парламентът в РСМ определи референдума срещу България за противоконституционен

Българските членове на Смесената историческа комисия по Договора за добросъседство със Северна Македония са представили пред министерствата на образованието и на външните работи постигнатите досега резултати от работата на Комисията в областта на образованието. Започва подготовка по прилагането на договореностите, съобщиха от МВнР.

"Инициативата за референдум против Договора с България няма да попречи на изпълнението на поетите от Скопие ангажименти, тъй като председателят на македонския парламент Талат Джафери я отхвърли като противоконституционна", коментира зам.-министърът на външните работи Костадин Коджабашев, цитиран от БНР.

По думите му от "към настоящия момент не считаме, че този въпрос ще бъде актуален, тъй като левицата и ВМРО-ДПМНЕ засега оспорват само в публичното пространство това решение, но от юридическа гледна точка то стои доста непоклатимо".

Все още няма решение кой ще представлява страната ни на погребението на британската кралица Елизабет  II, съобщиха още от външното ведомство.  

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК