Шишков: Държавата изплати дължимото за "Хемус", изграждането ѝ се възобновява

Министърът не се ангажира със срокове

13.09.2022 | 12:33 Редактор: Теодора Патронова

Държавата е изплатила дължимите суми към фирмите, които строят новите участъци на магистрала "Хемус" и изграждането ѝ се възобновява. Това съобщи служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков по време на инспекцията на участъка при пътен възел Плевен.

Третият участък е изпълнен дотук на 45%, участък 1 - от пътен възел Боаза до пътен възел Дерманци – на 65%. Най-бавно се строи вторият участък – от Дерманци до пътен възел Каленика, който в момента е едва на 12%.

Шишков не се ангажира със срокове, в които трябва да бъде завършена магистралата до пътен възел Плевен, но според "Автомагистрали" най-рано магистралата ще може да бъде пусната в края на 2024 г.

"Тук свършва на практика магистрала "Хемус" с решението за строеж. Зад нас на около 200 м. започва този хаос, който ние бяхме намерили. За съжаление, никой не си направи труда да внесе в Народното събрание текст, така че да обяви за търпимо незаконното строителство, защото към днешна дата не само можехме да имаме започнало отново строителство, но можехме да имаме започнато строителство на 4 и 5 участък. За съжаление, това време беше пропуснато", обясни Шишков.

Снимка: МРРБ

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК