Хеликоптери доставят храната в Карловско, жителите през сълзи: Всичко замина

Село Богдан е откъснато от света

02.09.2022 | 21:40 Редактор: Искра Ангелова

Пет карловски села са под вода след поройните дъждове. Наложи се спешна евакуация на хора, дори и с хеликоптер. Село Богдан беше откъснато от света. Аварийни екипи от цялата страна и втори хеликоптер се включиха по-късно в помощ на хората.

Освен Богдан, под вода са Каравелово, Розино, Столетово и Слатина. Евакуирани хора, наводнени и разрушени къщи, откъснати пътища - това е картината в западната част на карловската община след пороите и скъсаната дига на река Стряма. Добрата новина е, че пострадали хора няма.

Опасения за нова приливна вълна притесниха тази вечер жителите на карловското село Каравелово.

Въпреки опасността да бъдат отнесени от водата, пожарникари от Карлово, Смолян, Търново, Пловдив и София продължиха да евакуират хора, блокирани в домовете си от стихията.

"На 70 години съм и подобно нещо не съм виждала", каза жителка на селото. А друга жена сподели, че всичко имущество ѝ е унищожено.

Димитър ни показва дома си, потънал в кал и тъмнина заради спрения ток.

Хеликоптер "Кугър" от авиобаза "Крумово" достави храна и стоки от първа необходимост в съседното село Богдан. То е откъснато от света, а евакуацията ставаше само по въздух. По-късно се включи и втори хеликоптер.

Според местните виновник за водния апокалипсис е сечта в горите.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК