Радев: Доставките на природен газ от Русия не трябва да стават на всяка цена

"Газпром" е една от възможностите, която все още не е изчерпана", посочи президентът

02.09.2022 | 21:30 Редактор: Ваня Кузманова
Радев: Доставките на природен газ от Русия не трябва да стават на всяка цена

Президентът Румен Радев заяви, че възобновяването на доставките на природен газ от Русия не трябва да става на всяка цена.

След двудневното официално посещение в Обединените арабски емирства Румен Радев коментира обявената вчера нова цена на природния газ у нас и подчерта, че дори азерският газ не може да помогне, за да достигнем желаната от бизнеса пределна цена от 250 лв.

"Газпром" е една от възможностите, която все още не е изчерпана, но трябва да е ясно, че "Газпром" не е единственото решение и не на всяка цена. "Газпром" е решение само ако се постигнат добри условия като цена и като разсрочване на доставките", посочи той. 

За високата цена на природния газ Радев обвини директно предишното управление.

"И трябва да е ясно, че този огромен скок в цената се дължи на два танкера за втечнен газ, договорени през юли, чиято цена е почти два пъти по-висока от обявената от бизнеса и потребителите пределно поносима цена".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
ПРЕЗИДЕНТИСТ
преди 1 година
АБЕ МИЛИ БРАТЯ РУСИ !!! АКО НЕ СЛОЖИМ ТАВАН НА ЦЕНИТЕ НА ГАЗА И НЕФТА, НАЛИ ВИЕ ЩЕ ВДИГНЕТЕ СЪЩИТЕ ЦЕНИ ДО НЕБЕСАТА. ТА ТОВА И БЪЛГАРСКИТЕ КОКОШКИТЕ ГО ЗНАЯТ (ТА ДАЖЕ И ПРЕЗИДЕНТA . ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ ЧРЕЗ ПОЛИТИЧЕСКИ МАНИПУЛАЦИИ ЩЕ НИ ВЪРТИТЕ НА ШИШ.СПОКОЙНО МОЖЕМ ДА НАРЕЧЕМ ПУТИН СТАЛИН- МИЛИАРДЕР В $. А КАЛМИЧКАТА- ЛЮБОВНИЦАТА МУ И 3-ТЕ ИМ ДЕЦА- ВСЕКИ ОТ ТЯХ СЪЩО Е МИЛИАРДЕР. ТО НАШАТА ТИКВА Е МИЛИАРДЕР, ТА ДЖУДЖЕТО- ТЕРМО-ЯДРЕНИК ЩЕ ОСТАНЕ ПО- НАЗАД.СЕГА КОИ ЛИ СА СТАНАЛИ МИЛИАРДЕРИ ОТ НАШИТЕ Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
ВЕЛИЧКО
преди 1 година
Дааа... , Г- н Радев , не на всяка цена , а само на висока цена ! Пак си купувайте руски газ , нооо през Азербайджан , за да е по скъпо ! Така се нагаждайте на Европата ! А нас кучета ни яли ... Сигнализирай за неуместен коментар