Алгафари повежда младежката битка на ГЕРБ/СДС. Борисов: Рано пенсионираха Василев и Петков

"Те са едни дърти вампири", заяви лидерът на ГЕРБ

31.08.2022 | 18:50 Редактор: Искра Ангелова

Малко непознати лица в листите на партиите за предстоящия вот. От ГЕРБ/СДС залагат на силно младежко присъствие в листите си. Лидерът Бойко Борисов изтъкна, че от 80 кандидат-депутати - 25 са на избираеми позиции.

"Бяхте припознати като основен враг на Кирил Петков и Асен Василев, които ги пенсионираха млади. В сравнение с вас, те са едни дърти вампири", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Сред младежите впечатление прави синът на Нидал и Мадлен Алгафари, който е трети в листата на ГЕРБ/СДС в софийския 23-и МИР.

"Да си млад е гордост, но и отговорност. Това, че съм на избираемо място, е чест и ще докажа и покажа на всички, че съм заслужил тази позиция", коментира кандидат/депутатът от ГЕРБ/СДС Николай Алгафари.

Мисията му, ако влезе в следващия парламент, е да бъде гласа на младите хора.

"Наистина ние сме нещо ново, интересно, имаме изключителни експерти в младежката организация и смятам, че само с облика и лика на млади хора те ще видят, че там има и техни представители", допълни той.

В избирателния район на Алгафари се очертава младежка битка. Там са още заместник-председателят на Младежкото обединение в БСП Георги Ангелов, който е втори в листата на левицата, и зам.-председателят на ДСБ Кристина Петкова, която е на второ място от "Демократична България".

"Депутатите трябва да бъдат огледало на обществото. Колкото повече млади, които знаят защо са в събранието, толкова по-лесно ще събудим интереса на младите", категорична е Кристина Петкова.

Според нея "Демократична България" ще се опита да направи една обща, допълваща се кампания с тази на "Продължаваме промяната", а една от събирателните им точки са именно младите лица.

Вижте повече в репортажа на Здравко Черкезов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК