Донев към партиите: Не си правете предизборните кампании "на гърба" на кабинета

Кабинетът е атакуван заради преговорите с "Газпром" и стряскащите данни за бюджета

31.08.2022 | 10:51 Редактор: Петя Кръстева
Донев към партиите: Не си правете предизборните кампании

Служебният премиер Гълъб Донев откри заседанието на Министерския съвет с остри думи към политиците, които ще участват в предизборната кампания. Той ги упрекна, че водят кампанията си на гърба на кабинета.

"Има политици, които се възползват от служебното правителство като противник и искат да привлекат внимание на наш гръб. Служебното правителство не участва в кампанията, партиите да потърсят опоненти другаде", заяви Донев при откриването на заседанието на министрите. 

Той не уточни за кои политици говори, но в последните седмици правителството е критикувано от почти всички големи партии главно заради разговорите, които иска да води с "Газпром".

В последните два дни атаката е и заради обявените от финансовото министерство стряскащи данни за бюджета и нуждата от теглене на нов дълг, припомня  "24 часа".

"Нашата работа е да организираме честни и свободни избори и да решаваме проблемите на хората, не да влизаме в дискусия с тези, които са създали тези проблеми с действията или бездействието си", категоричен бе Донев.

Премиерът отбеляза, че предизборната кампания е започнала много преди официалния ѝ старт в края на тази седмица.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК