Бобошево остана без Спешна помощ, хората се страхуват от фатални забавяния

Случаите ще се поемат от спешния център в Дупница

26.08.2022 | 17:46 Редактор: Тодор Петров

Бобошево остава без Спешна помощ, след като досегашният екип от Центъра е разформирован. Случаите, които изискват незабавна медицинска намеса, ще се поемат от Центъра в Дупница. Хората в Бобошево се опасяват от фатални забавяния заради разстоянието до Дупница.

Досега спешният екип в Бобошево включвал шофьор, фелдшер и медицинска сестра. От всички обаче, на линия е само сестрата. 

"Нашият шофьор, без да иска, си счупи раменната става и в момента е болнични, доколкото знам го взеха фелдшера в Дупница и там е на график, работи там. Останах самичка, понеже аз съм към Бобошево сестра", сподели Анастасия Граховска,

Така спешен екип вече няма. В Бобошево хората са много притеснени, защото без Спешна помощ не могат да разчитат на бърза намеса от специалисти в случай на инцидент. 

Медицинската сестра е категорична, че ще продължи да помага на хората, но без специализиран транспорт възможностите ѝ са ограничени. До Дупница за спешна помощ вече ще трябва да пътуват и хората от няколко села, които са близо до Бобошево.

Вижте повече в репортажа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК