Закъсняла мярка? Осигуряват допълнителни спешни екипи по Черноморието

От общината в Приморско настояват за създаване на филиал за медицинска помощ

24.08.2022 | 14:10 Редактор: Теодора Патронова

От утре по Черноморието започват да работят допълнителни екипи на Спешна помощ. В Приморско, Слънчев бряг и Златни пясъци до края на сезона ще бъдат осигурени по една линейки с по два дежурни екипа. В Приморско единственият спешен екип казва, че мярката е закъсняла.

В Спешния център в Приморско, където работи един екип, все още не вярват, че ще има допълнителна линейка до края на лятото.

"Аз помислих, че колегите се шегуват сутринта, наистина не повярвах! В крайна сметка аз не виждам сега какъв е смисълът, тъй като сезонът свърши, това трябваше да го направят края на май", коментира фелдшерът Стефан Иванов.

"Как да вярваме, като ние две години се борим с институциите в България да ни заплатят Ковид възнагражденията", каза шофьорът на линейка Янко Янакиев.

От общината в Приморско уточниха, че допълнителните екипи и линейка само частично ще решат проблема с медицинското обслужване на Южното Черноморие. Настояват за създаване на филиал на Спешна медицинска помощ в курортния град.

"На територията на Приморско функционира изнесен екип на Спешна медицинска помощ. Това означава, че когато има сигнал на територията не само на община Приморско, а и на Царево и Созопол, от телефон 112 екипът получава разпореждане и тръгва. И тази врата остава затворена, заключена. Няма медицинско лице, което на място да посрещне човек, който има нужда от спешна помощ", обясни кметът на Приморско Димитър Германов.

Как се справяте с постоянното поскъпване на стоките и услугите?

С все повече лишения и ограничаване на разходите.
68%
Предимно със заеми и кредити.
4%
Държавните мерки срещу кризата дават резултат и това облекчава положението ми.
2%
Доходът ми е достатъчно висок, за да не се налага да се ограничавам.
15%
Налага се да работя допълнително, за да ми стигат парите при тази цена на живота.
10%
Общо 1731 гласа

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК