Донев: Засиленият мигрантски натиск ще срещне категоричния отговор на държавата

"Двамата полицаи изпълниха закона с цената на живота си", заяви служебният премиер

26.08.2022 | 10:31 Редактор: Ваня Кузманова
Донев: Засиленият мигрантски натиск ще срещне категоричния отговор на държавата

"Искам ясно да заявя, че засиленият мигрантски натиск през последните месеци ще срещне категоричния отговор на държавата. Полицията и армията ще пазят българо-турската граница в координация. Министерският съвет миналата седмица прие постановление за 1,5 млн. за ремонт на българо-турската граница", заяви в началото на заседанието на Министерския съвет служебният министър-председател Гълъб Донев. 

Под думите му въпреки подозренията за участието на полицаи в мрежата за трафик на хора, той е убеден в професионализма на полицаите и военните, които ще се включат в охраната на границата ни. 

"При необходимост ще се търси взаимодействие с Фронтекс. Всички служби да активизират дейностите си за превенция на нелегалния трафик, за да няма изненади, когато 15-годишно момче с хуманитарен статут, шофира автобус с 47 нелегални мигранти", допълни служебният премиер. 

"Съдействие ще окаже и МЗХ. Публична тайна е, че трафикът на хора се извършва при договорени и проверени пътни трасета. Щом местните хора могат да посочат нелегалните канали за трафик към Сърбия и Румъния, службите могат да реагират. Възлагам на службите да осъществяват строг контрол на пътищата за трафик на мигранти", категоричен е Донев. 

Той изтъкна, че голямата цел, за която работят, е присъединяването ни към Шенген. 

"Действията на правителството ще докажат пред европейските ни партньори, че можем да се борим с корупцията и можем да защитим външната граница на ЕС. Причината за смъртта на двамата полицаи е в нарушените граници. Прекрачени са много граници - от браздата на Малко Търново до границата на закона. Решението им да препречат пътя на автобуса, макар и фатално за тях, вероятно е било продиктувано от убеждението им, че законът трябва да бъде изпълнен. Те изпълниха закона с цената на живота си", посочи още Донев. 

И помоли да почетат с минута мълчание паметта на загиналите полицаи.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


 


2
1 rate up comment rate down comment 0
ЕДИНИЯ ЛЪГОТИ
преди 1 година
ДРУГИЯ МАЖЕ! :) КЪДЕ СА КОВЧЕЗИТЕ С ТЕЛАТА, АМА НЕ ЗАПЕЧАТАНИ? :) Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
ДОНЕВ И ДЕМЕРДЖИЕВ
преди 1 година
СА РУСКИ ШПИОНИ С КАРТОНЧЕТА! :) Сигнализирай за неуместен коментар