Кирил Добрев: Едно от лицата на тандема Нинова - Методиев е лицемерно, искам да разбера кое

Членове и симпатизанти на БСП сигнализираха за пренареждане на листи часове преди заседанието на Националния съвет

25.08.2022 | 18:59 Редактор: Ирена Бакърджиева

Националният съвет на БСП също обсъди подготовката за вота на 2 октомври. Най-голямата изненада дойде от Велико Търново, където се оказа, че част от листата е бившият депутат от "Възраждане" Цвета Галунова. Новината се оказа изненада и за местната организация на БСП.

Няма изненади при останалите листи. Корнелия Нинова ще води листата в 25-и район в столицата и в Благоевград. В останалите райони на София водачи ще са Георги Свиленски и бившият министър на туризма Христо Проданов.

В Бургас очаквано водач е Петър Кънев. Няма изненади и във Варна и Стара Загора - там начело на листите застават Борислав Гуцанов и бившият социален министър Георги Гьоков.

Икономистът Румен Гечев традиционно остава водач в Плевен. А във Велико Търново и този път водач ще бъде Явор Божанков, който, както стана ясно, изненада с листата си местната организация. Драгомир Стойнев отново е първи в листата в Пазарджик. А днешното заседание на Националния съвет на БСП започна с нажежени страсти.

Пренареждане на листи часове преди заседанието на Националният съвет на партията. За това сигнализираха членове и симпатизанти на БСП. След проведени заседания на областните съвети в страна, в които са обсъдени листите за предстоящите избори, става ясно, че по време на пленумът на левицата са представени съвсем други.

Така например във Велико Търново присъства бившият депутат от "Възраждане" Цвета Галунова, която е предложена от гражданската квота. Друга изненадваща промяна е водачът на листа в 14 МИР Перник. Там водач трябваше да бъде Любомир Бонев, но в последния момент е сменен със социалиста Александър Симов. А подготовката за вота тръгна отново с напрежение.

"Днес съм дошъл да видя каква политика ще провежда моята партия БСП - дали отново ще се съюзява с партиите на протеста, които протестират срещу "Газпром", или ще пишем писма до руската страна да се събираме заедно. Защото едно от тези две лица на тандема Нинова - Методиев е лицемерно. Искам да разбера кое е лицемерното лице днес", заяви Кирил Добрев.

Добрев сподели още, че варненският социалист Борислав Гуцанов отново е подготвил документи за изключването му. A Филип Попов увери, че БСП е готова за избори и ще води позитивна кампания. Относно вътрешнопартийното напрежение Попов сподели, че то е по отношение на личностни интереси. Тема отново беше и машинното гласуване

"Това, което ми се иска да не е така, е ниската избирателна активност. Машинният вот води предимно до ниска избирателна активност, от тук насетне на изкривяване на изборния резултат, до много висока тежест на купения вот, което не е добре за държавата и не само за БСП", твърди Филип Попов.

На влизане на "Позитано" 20 бившият земеделски министър Иван Иванов заяви, че от БСП ще заложат на социална програма в предизборната си платформа.

Как се справяте с постоянното поскъпване на стоките и услугите?

С все повече лишения и ограничаване на разходите.
68%
Предимно със заеми и кредити.
4%
Държавните мерки срещу кризата дават резултат и това облекчава положението ми.
2%
Доходът ми е достатъчно висок, за да не се налага да се ограничавам.
15%
Налага се да работя допълнително, за да ми стигат парите при тази цена на живота.
10%
Общо 1731 гласа

Вижте повече в репортажа на Варсен Такворян.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК