Лекари опитват да спасят дете и мъж от катастрофата край Скравена

До челния сблъсък се е стигнало при опит на шофьора на цистерната да избегне дупка на пътя

23.08.2022 | 13:34 Редактор: Елеонора Танева

И в този час лекарите продължават да се борят за живота на сериозно пострадалите в тежката катастрофа край ботевградското село Скравена. Сред ранените са и две деца. 

Около 18 часа вчера цистерна, превозваща 15 тона газ, минава през дупка на пътя. В този момент шофьорът губи управлението и навлиза в насрещното платно. Тогава в цистерната се удря челно джип. При удара автомобилът е изхвърлен в храстите край пътя.

Джипът е управляван от директора на Онкологията във Враца. Той има частен бизнес с дърва, а хората които е превозвал, са негови работници. Пострадали са 7 души. В "Пирогов" са настанени 3-ма души в тежко състояние. Единият от тях е шофьорът на джипа. През нощта той е претърпял две операции.

"Възрастният мъж, който се оказа и наш колега, е с политравма, черепно-мозъчна травма, травма на гръден кош, с фрактура на таза, в тежко състояние, интубиран", информира изп. директор на УМБАЛСМ "Пирогов" д-р Валентин Димитров.

В най-големия спешен център у нас са и две деца. 

"Едното дете е в сравнително добро състояние, няма опасност за неговия живот, има черепно-мозъчна травма, не е интубирано. Другото дете е в тежко състояние, с политравма, с опасност за живота. Не е в кома, но е на апаратна вентилация", уточни д-р Димитров.

В Окръжна болница "Св. Анна" са откарани другите четирима пострадали.

"Към 19:30 вчера в интензивното отделение беше приет пациент на 56 години с тежка черепно-мозъчна травма, фрактура на носни кости, фрактура на трети шиен прешлен. Не се налага операция", заяви анестезиологът и реаниматор от "Св. Анна" д-р Иван Желязков.

Докараните други двама мъже и една жена са били без видими наранявания, в добро състояние и са отказали болнично лечение.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК