7-те пострадали в катастрофата край Скравена са с тежки травми, има и деца

Вследствие на удара и двете превозни средства се обръщат, а джипът пада в крайпътното дере

22.08.2022 | 22:00 Редактор: Ирена Бакърджиева

Седем души, сред които и две деца, пострадаха в тежка катастрофа между джип и цистерна край Скравена. Движението в района е спряно и в момента. Част от пострадалите са в Пирогов. 

Тежкият пътен инцидент стана малко преди 19:00 ч. в отсечката Новачене-Скравена-Ботевградско, след като джип, в който пътуват 7 души, се удря челно с 15-тонна цистерна, която превозва пропан-бутан. Вследствие на удара и двете превозни средства се обръщат, а джипът пада в крайпътното дере.

Вследствие на инцидента са пострадали общо 7 души. Те са настанени в няколко столични болници. В Пирогов са настанени 2 деца. Едното на 14 години е в кома с черепно-мозъчна травма, а другото е на 12 години - също с травма на главата. 60-годишният шофьор с политравма и множество наранявания по цялото тяло. Той също е настанен в Пирогов. 4 души са настанени в Окръжна болница "Св. Анна". Сред тях 54-годишен мъж с политравма, жена на 34 години с контузия на крака и комоцио и 35-годишен мъж с черепно-мозъчна травма и гръбначно-мозъчна травма.

Какво точно се е случило на пътя, тепърва ще установяват разследващите. Според една от първите работни версии цистерната се е опитала да избегне дупка на пътя и така се е ударила в джипа. 

Шофьорът на джипа е директорът на Онкологията във Враца - Д-р Григор Томов. Семейството му се занимава с дърводобив. Той превозвал работници от Люти Дол към Скравена.

"Джипът пътува за Скравена, тирът е пътувал за Мездра и за да избегне дупката, челно са се ударили. Джипът е 7-местен", каза близък на пострадал в инцидента.

От Пътната агенция съобщиха, че движението в района на инцидента все още е затворено. Организиран е алтернативен маршрут. Тежкотоварните автомобили и автобусите изчакват на място, леките коли се пропускат по обходния маршрут София-Своге-Мездра в двете посоки. 

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК