8500 полицаи излизат на улицата, ще следят поведението на шофьорите

Завишава се контролната дейност в населените места по отношение управлението на МПС от неправоспособни водачи

15.08.2022 | 13:20 Редактор: Петя Кръстева

13 мерки за противодействие на пътния травматизъм разпореди вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Един от основните приоритети на МВР, заявен от настоящото ръководство, е осигуряване на безопасността на движението по пътищата в страната.

Допълнителни полицейски сили, които са обучени, ще се включат в контрола по пътищата. Ресорният министър уточни, че става дума за около 8500 служители.

Като основен метод за превантивно въздействие и контрол се въвежда т.нар. "линеен подход". Полицейски патрули чрез придвижване в транспортния поток ще следят за поведението на участниците в движението и за нарушения от всякакъв тип, съобщиха от МВР.

По разпореждане на министър Демерджиев се завишава контролната дейност в населените места по отношение управлението на МПС от неправоспособни водачи - малолетни и непълнолетни, а също и водачи, лишени от право да управляват моторни превозни средства. Ще се завиши и контролът, за да не се допуска управлението на товарни автомобили след употреба на алкохол, непосредствено след потегляне от местата за престой и паркиране.

Той изрази надежда, че с прилагането на тези мерки осезаемо ще намалеят пътните инциденти и това ще се усети. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК