БДЖ пуска допълнителни влакове за морето - каква е цената на билетите

Те могат да бъдат закупени 30 дни преди датата на пътуване 

12.08.2022 | 12:37 Редактор: Искра Ангелова
БДЖ пуска допълнителни влакове за морето - каква е цената на билетите

Два допълнителни влака по направлението София - Бургас - София през Подбалканската железопътна линия ще пътуват всяка събота и неделя до края на активния летен сезон през август, съобщиха от БДЖ.

Всяка от композициите на тези влакове ще бъдат съставени от шест вагона, като по този начин БДЖ се стреми да осигури достатъчно места за желаещите да пътуват до и от българското Черноморие. Тези влакове ще се движат всяка събота и неделя до 4-ти септември включително след отчетения интерес за пътуване с тях през изминалите почивни дни.

Допълнителният бърз влак № 3691 от София за Бургас ще потегля от Централна гара София в 07:55 ч. и ще пристига в Бургас в 14:00 ч. А бързият влак № 3692 от Бургас за София ще тръгва от гара Бургас в 15:00 ч. и ще пристига в София в 21:05 ч. По разписание и в двете посоки пътуването ще отнема по 6:05 часа.

За клиентите на БДЖ е в ход и предварителна продажба на билети за седящи места през летния сезон. По този начин билети за пътуване могат да бъдат закупени от билетните каси 15 дни преди пътуването.

Билети за пътуване с влак могат да бъдат закупени 30 дни преди датата на пътуване за всички категории влакове през системата за онлайн билетоиздаване.

Цената на еднопосочния билет без намаление I-ва класа от София до Бургас за първата възможна дата 13 август е 25,50 лв, а за билет II-ра класа - 20,55 лева. Билетът I-ва класа от Бургас за София пък струва 24,50 лв., а за II-ра класа 19,70 лева. август.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК