Нинова: Заводите затварят, незабавно трябва да преговаряме с "Газпром"

Губи се ценно време в разправии, смята лидерът на БСП

12.08.2022 | 10:18 Редактор: Тодор Петров
Нинова: Заводите затварят, незабавно трябва да преговаряме с

"Докато политици и експерти спорят кой е виновен, има ли кораби с втечнен газ, ще тръгне ли връзката с Гърция, торовите заводи започнаха да затварят производства и да освобождават работници", алармира лидерът на БСП Корнелия Нинова във Facebook.

"Министърът на икономиката и индустрията тепърва ще прави анкета колко фирми работят на газ и да им дава указания да намаляват потреблението с 15%. Тези данни са налични - 28 000 предприятия ползват газ. В тях работят 250 000 души. Не ги карайте да намаляват потреблението на газ. Не може да стане. Ако го направят, трябва да спрат работа, а някои от тях никога няма да могат да пуснат отново машините", смята Нинова. 

"Губи се ценно време в разправии и пиар акции. Темата се идеологизира и се използва да предизборна кампания, а тя е жизнено важна за държавата и народа. Решението на този етап за икономиката и домакинствата е само едно- незабавни преговори с "Газпром". Така направиха редица европейски лидери. Ние го повтаряме от март месец. Не ако се наложи, както казва служебният министър на енергетиката. То вече е наложително", настоява лидерът на БСП.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК