ДАНС влезе в "Кинтекс"

От сградата се изземва документация, съобщи Александър Михайлов

11.08.2022 | 15:47 Редактор: Елеонора Танева

Служители на ДАНС са влезли в сградата на "Кинтекс". Това съобщи бившият директор на дружеството Александър Михайлов. 

От сградата се изземва документация, написа Михайлов в пост в социалните мрежи. 

"Вече няма човек, който да не е разбрал истината защо бях неудобен на Корнелия Нинова. Тя ще отговаря на въпросите оттук нататък. Знаете ли кое е най-жалкото обаче: никой няма да потърси съдебна отговорност от нея. Защото тя си назначи #бушони в "Кинтекс", които сега ще изгорят. Неудобните като мен тя се опитва да смаже с изфабрикувани дела и откровени клевети", написа Михайлов в профила си във Facebook.

Михайлов твърди за плащания от дружеството по схема, която е подготвяна още от кабинета на Кирил Петков, когато министър на икономиката беше Корнелия Нинова. Били изплатени над 800 000 лв. към офшорка в Дубай.

Директорът на ДКК Смиляна Кръстева заяви пред Bulgaria ON AIR, че няма забележки към работата на новия екип на "Кинтекс".

"Новият екип на "Кинтекст" работи добре, няма злоупотреби. Дори заявих, че преди няколко дни е сключен договор на голяма стойност, който за поне две години е обезпечил работата на дружеството", каза Кръстева.

Тя няма информация за източването на пари от "Кинтекс".

"Не нямам такава информация. Нека да престане г-н Михайлов да фантазира. Нямам такава информация и неговите твърдения са неоснователни", категорична беше Кръстева. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК