Демерджиев: Дошъл съм в МВР да довърша мутрите, а не да ги връщам

Той опроверга твърдения на Бойко Рашков, че в министерството се правят реваншистки рокади в ръководния състав

11.08.2022 | 15:26 Редактор: Ирена Бакърджиева
Демерджиев: Дошъл съм в МВР да довърша мутрите, а не да ги връщам

Вицепремиерът и служебен вътрешен министър Иван Демерджиев опроверга твърдения на предшественика му Бойко Рашков, че в министерството се правят реваншистки рокади в ръководния състав.

Отстранения от длъжността директор на Гранична полиция е временно преназначен като заместник-ръководител.

"Има разместване в управлението на "Гранична полиция", чиято цел е единият досегашен директор да поеме изцяло охраната на мигрантския натиск и сухопътната граница. А новоназначеният, който има повече административни компетенции, да се занимае с процеса по влизането в Шенген. За да отделим достатъчно внимание на този процес, изоставаме там. Дори съм разговарял предварително с всеки един от служителите и съм обяснил защо", обоснова решението си Демерджиев.

Той заяви още: "Аз съм дошъл в МВР да довърша мутрите, а не да ги връщам".

Казаното е отново в отговор на обвинения отправени в телевизионно интервю на Бойко Рашков по повод предприети кадрови решения от новия ръководен състав на МВР, съобщи БНР.

"Това беше екипът, който извърши реформа в централната част на дирекция "Национална полиция" и разкри корупционни схеми в Единния център за наказателната дейност по линия на КАТ. Тази служба беше разформирована. Така също бяха разкрити корупционни схеми в КАТ по отношение на регистрацията на моторните превозни средства. Питам се с тяхната смяна дали не се цели да се възстанови подобна корупционна дейност в дирекция "Национална полиция", коментира още Демерджиев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК