Социалното министерство отделя 5,7 млн. лева за заетост на уязвими групи

Средствата ще дадат възможност 3097 безработни да започнат работа, а 257 души да бъдат включени в обучения

11.08.2022 | 15:02 Редактор: Петя Кръстева
Социалното министерство отделя 5,7 млн. лева за заетост на уязвими групи

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров утвърди заповед за осигуряване на близо 5,7 млн. лв. по Националния план за действие по заетостта. Допълнителни средства ще се насочат към програми и мерки за заетост и обучение за хора от уязвимите групи на пазара на труда. Осигуряването на средствата ще даде възможност 3097 безработни да започнат работа, а 257 души да бъдат включени в обучения.

Преразпределението на финансовия ресурс беше одобрено днес на заседание на Националния съвет за насърчаване на заетостта. Преобладаващата част от средствата ще се използват за включване в заетост на младежи, продължително безработни, хора с увреждания, безработни в предпенсионна възраст и хора с право на временна закрила, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика.

По този начин общият брой на хората, които ще започнат работа по програми и мерки на Националния план за действие по заетостта през 2022 г., ще достигне 25 051 души. Включените в обучения ще се увеличат до 10 743 души.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК