Стотици огнеборци и машини се борят с 45 пожара на територията на страната

Изпепелени са 5 обитаеми къщи

10.08.2022 | 18:49 Редактор: Петя Кръстева

45 пожара горят на територията на цялата страна.  В борбата срещу тях участват  117 противопожарни автомобила, 450 огнеборци и 42 полицаи, доброволци и служители в горски стопанства. Към момента проблемните пожари са 3 - в Хасковско, Старозагорско и община Средец. 

Жителите на хасковското село Йерусалимово са прекарали безсънна нощ заради разразилия се в близост до хасковското село пожар. 

"Всички хора чакат пожарът да влезе в селото. Вятърът беше много лош", коментира Георги, който е един от живеещите в селото. Той не се сблъсква с пожари за първи път. Казва, че е свикнал особено през лятото, когато огънят избухва за секунди. 

"Ще свикнеш, като си тук постоянно, 50 човека сме в селото", поясни той. 

Драматична остава ситуацията и около село Брягово, Хасковско, където горят 1000 декара земя. Пламъците са предимно в гористата местност и няма основания за притеснения  за гражданите. Силният вятър е основният проблем, който затруднява потушаването на пламъците.

"През последните три дни е мобилизиран целият екип на пожарната" , обяви главен комисар Николай Николов. По думите му през вчерашния ден са регистрирани няколко изгорели къщи - 5 от които са обитаеми. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК