Лена Бориславова отвърна на удара на Деси Атанасова: Лъжат и всяват страх сред хората

Според нея договорените 7 танкера с втечнен газ от САЩ са "трън в очите" на опозицията

10.08.2022 | 12:10 Редактор: Елеонора Танева
Лена Бориславова отвърна на удара на Деси Атанасова: Лъжат и всяват страх сред хората

Бившият началник на кабинета на Кирил Петков - Лена Бориславова, коментира напрежението по газовата тема от последните дни.

"По комплексите на тема газ ще ги познаете.  Как да разберем, че една политическа сила и нейните лица искат да държат България в миналото:

Объркани са как така получаваме пълните количества азерски газ от 01.07.2022. Не искат да признаят, че е имало и алтернативни трасета за доставки - например "Кулата - Сидирокастро", и газовата диверсификация е била възможна още преди кабинетът Петков да свърши тази работа.

Чертаят ценови апокалипсис. Надяват се някой да саботира старта на газовата връзка с Гърция преди изборите, защото когато азерският газ потече по нея, а не по трасетата, по които тече сега, цената на тези количества ще е драстично по-ниска и ще повлияе съществено на цената на общия микс за България", написа Бориславова.

Според нея договорените 7 танкера с втечнен газ от САЩ са "трън в очите" на опозицията.

Борислава отговаря на публикация, която по-рано тази седмица Десислава Атанасова пусна в профила си във Facebook.

"Не мога да разбера защо се тревожите. От July morning газ тече в пълен обем към България. Втечнен газ пристига с кораби на четири пъти по-ниска цена. Изобщо... 40 дни по-доброто бъдеще е реалност", пише Атанасова като прави препратка към пост на Бориславова от 1 юли, в който пише, че азерският газ тече в пълен обем към България.

Сега началникът на кабинета "Петков" отвръща на удара:

"Лъжат и всяват страх сред хората с надеждата да забравим кой направи България напълно зависима от газов монополист. Може и да го забравим. Не заради забавянето на газовата връзка с Гърция с 10 години. Не заради набързо построения Балкански поток, по който не получаваме и една молекула газ. А заради факта, че газова криза поради липса на газ няма", пише Бориславова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК