Топла сряда с температури над 30 градуса, задават се валежи и захлаждане

Вълните по Южното Черноморие достигат 2 метра

10.08.2022 | 07:16 Редактор: Елеонора Танева

Денят ще започне с минимални температури от 16 до 22 градуса. През деня над западните райони облачността ще се увеличи. Повече облаци се очакват над планините в Западна България с възможност за превалявания следобед.

Вятърът ще бъде слаб от северозапад със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в населените места ще са от 28 до 33 градуса, в районите на Сандански до 35, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

Над морето ще има разкъсана облачност, повече в следобедните часове. Вятърът ще бъде от североизток със скорост до 25 км/ч, по силен по южното крайбрежие. Максималните температури на въздуха ще бъдат 30-32 градуса. Морската вода е с температура от 25-26 градуса по северното крайбрежие до 26-27 по южното. Вълнението по северното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълните до 1,5 метра, по южното - до 2 метра. 

Над планините следобед ще има купеста облачност, повече над Стара планина, Рила и Пирин с възможност за валежи. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде умерен от североизток до 40 км/ч. Максималните температури над 2500 м ще са около 10-11 градуса, а на 1500 м - до 20. 

В четвъртък ще има повече облаци над Западна и над Северна България с валежи, повече над северозападните райони. Ще има и понижение на дневните температури. В петък ще има повече слънце, следобед ще превали в Западна България. В събота облачността ще бъде значителна, с валежи в западната половина от страната.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК