Борисов ядосан на Радев: Как ще ме сравнява с Кирил Петков?! Това е най-голямата обида!

"Броят на жертвите и катастрофите се вдигна драстично по времето на Бойко Рашков", смята лидерът на ГЕРБ

08.08.2022 | 13:36 Редактор: Теодора Патронова

Лидерът на ГЕРБ отправи нова порция критики към кабинета "Петков" заради газовата криза. При посещението си в Рилския манастир Борисов реагира и на президента Румен Радев за това, че е сравнил неговото правителство с това на Петков. Лидерът на ГЕРБ беше категоричен - коалиция с "Продължаваме промяната" е невъзможна.

"Президентът Радев ме обиди много, като ме сравни с Кирил Петков, че и аз съм разхвърлял тръби. Може да възложи да проверят стотиците километри нови газопроводи. Направихме България страната с най-силно развита газопреносна система на Балканите. Как ще ме сравнява с Кирил Петков?! Това е най-голямата обида, която ми е нанесъл", заяви той.

Лидерът на ГЕРБ остро критикува и поддръжката на пътищата у нас. 

"За съжаление, броят на жертвите и катастрофите се вдигна драстично по времето на Бойко Рашков. Изключително неподдържани пътища, година и половина не са пипнати. Къщичка за птички не построиха", изтъкна Борисов.

По негови думи партията на Петков е нанесла сериозни щети на страната и коалиция с тях е невъзможна.

"Не мога да говоря за другите партии, без да минат изборите и да видя резултатите. Надявам се, че всеки ден тази зверска кражба, която беше през тези 6 месеца, ще отврати народа и резултатите ще са други. Господ е всемогъщ. Той може да забави, но никога не забравя. На Кирил Петков и партията за шест месеца му се случи това, което на нас за 10 години. Отиват си богати хора, много богати", подчерта той.

Според Борисов България не трябва да има договор с "Газпром".

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК