Търсят начини за оптимизиране на процеса по изграждането на газовата връзка с Гърция

МРРБ трябва да предложи на пътните фирми идеи как да се излезе от казуса с поддръжката на пътищата

08.08.2022 | 07:15 Редактор: Теодора Патронова
Търсят начини за оптимизиране на процеса по изграждането на газовата връзка с Гърция

Изграждането на междусистемната газова връзка Гърция-България ще бъде тема на разговорите между министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков и участниците в строителството. Разговорът е с цел оптимизиране и приключване на строежа в изпълними срокове. развитие и благоустройството арх. Иван Шишков и участниците в строителството. От служебното правителство заявиха, че строителството може да се забави заради пречки и при сертифицирането и сгрешена документация.

Очаква се по-късно служебният регионален министър да проведе работна среща с представители на Камарата на строителите в България и на Българска браншова камара "Пътища". МРРБ трябва да представи на пътните фирми идеите си как да се излезе от казуса с поддръжката на пътищата и прекратените анексирани договори. Сред акцентите е снегопочистването през зимния сезон и еко оценката за магистрала "Струма".

Следобед Шишков ще разговаря и с представители на Консултативния съвет на браншовите организации в областта на устройственото планиране, инвестиционното проектиране и строителството.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК