Българско оръжие било изнесено за Украйна с 60 самолета, с подписа на Нинова

Бившият шеф на "Кинтекс" с директни обвинения към бившия министър на икономиката

04.08.2022 | 13:50 Редактор: Ваня Кузманова

Нови конкретни обвинения към бившия министър на икономиката Корнелия Нинова за износ на българско оръжие в Украйна. Според уволнения от нея през април шеф на "Кинтекс" Александър Михайлов страната ни е изпратила по въздух тонове оръжие към Полша, а разрешителните са подписани лично от Нинова. От БСП отказаха коментар.

Над 4200 тона българско оръжие е изнесено по въздух само през първите четири месеца на войната в Украйна. Пратките са разтоварвани на полското летище "Жешов", на 70 км от украинската граница, твърди Михайлов. 

"За 14 месеца преди войната не е летял нито един самолет до летище "Жешов". За първите 4 месеца 60 самолета са транспортирали българско оръжие до това летище. През ден до 70 тона българско оръжие е отивало в Украйна", заяви бившият директор на "Кинтекс" Александър Михайлов.  

Според Михайлов износът на оръжие е разрешен с подписа на бившия министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова. 

"Твърдя, че с нейния подпис са изнесени огромни количества оръжие за Украйна, като всички по веригата са знаели затова", посочи Михайлов.  

Последваха и нови обвинения за умишлено забавяне с два месеца на сделки за износ на оръжие на обща стойност 1 млрд. евро, а причината е краят на кабинета "Петков". 

"Служебното правителство трябва да развърже този възел и наследство, оставено от г-жа Нинова – блокираните разрешения са за износ на българско оръжие на стойност 1 млрд. лв. Ако още три месеца продължава това партийно надлъгване, ще бъде унищожена индустрията", изтъкна той.  

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
5 rate up comment rate down comment 0
Дедо Благоев
преди 1 година
На тия избори ще пратим баба Корнела и хрантутниците от БСП във историческия музей. Сигнализирай за неуместен коментар
1
8 rate up comment rate down comment 0
Жорж
преди 1 година
Ниниво е за затвора! Няма ли кой да я прибере? Сигнализирай за неуместен коментар