Гьоков: 80% от записаното в коалиционното споразумение за социалната сфера, е изпълнено

"Постави ли сме си червени линии с кого няма да правим коалиция", посочи той

02.08.2022 | 09:25 Редактор: Ваня Кузманова

В последния си ден като социален министър специално за "България сутрин" говори Георги Гьоков

"Доволен съм от назначението на Лазар Лазаров. Досега работихме с него. Той беше от екипа, с който работихме за провеждането на политиките в социалната сфера. Очаквам, който и да е министър в Министерството на труда и социалната политика, да продължи започнатото, защото се движим в правилната посока. Смятам, че за това кратко време от 7 месеца, успяхме да се справим със социалната сфера", заяви бившият министър на труда и социалната политика Гьоков.  

По думите му завещава на Лазар Лазаров рекордно ниска безработица - 4,2%.

"Оставям сериозно увеличен план за действие по заетостта. Оставям увеличена минимална работна заплата на 710 лв. Оставям и увеличени пенсии. Тези положителни неща, които направихме, сякаш се губят на фона на галопиращата инфлация. Всички имаха усещането, че проблемите в социалната политика са сериозни и трябва да се решават. Поне 80% от нещата записани в коалиционното споразумение за социалната политика, бяха изпълнени", посочи бившият министър пред Bulgaria ON AIR.

Той изтъкна, че в предизборна коалиция ще участват с тези партии, които традиционно се явяват на изборите в коалиция

"Постави ли сме си червени линии с кого няма да правим коалиция. Това са ГЕРБ, ДПС. Ние получихме много критики за коалицията с "Демократична България", но на тях ние отговаряме с решаване на проблемите на българите", каза Гьоков.  

И заключи, че съветът му към следващия министър е да отстоява социалната политика и интересите на българите на всяка цена

Гледайте цялото интервю във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК