Отново километрични задръствания на Околовръстното шосе на София заради ремонт

Това е участък, където се извършва ремонт на дилатационната фуга на моста

01.08.2022 | 19:45 Редактор: Ирена Бакърджиева

Километрични задръствания на Околовръстното шосе на София на пътния възел за магистрала "Европа" заради ремонт.

Това е участък от околовръстното шосе, където се извършва в момента ремонт на дилатационната фуга на моста. От тук минава по-голямата част от трафикът от "Калотина", затова повечето от тировете и автомобилите, които се движат, са с чужда регистрация. Това е сезонът, когато гастарбайтерите се връщат от Западна Европа към Турция.

Трафикът се образува, тъй като движението е само в едната лента, но не се стига до блокаж, тъй като колите, макар и бавно, се придвижват.

Не такава обаче беше обстановката сутринта, когато се стигна до 10-километрово задръстване. От тук преминава и голяма част от потока от магистрала "Люлин" посока "Северната скоростна тангента".

От Агенция пътна инфраструктура заявиха, че тук се извършва спешен ремонт на дилатационната фуга на моста, който се очаква да завърши до утре.

Много от хората и шофьорите, на които се налага да минават по този маршрут, се оплакват, тъй като от 1 месец се извършва ремонт на този участък от околовръстното шосе, стига се до задръствания, а в случая с ремонта на дилатационната фуга през целия ден те не са видели работници, които да работят. От АПИ обясниха, че липсата на работници е свързана с това, че трябва да застине материалът, който се използва за ремонта, затова се стига и до тези задръствания. 

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК