Зам.-кмет по транспорта предложи алтернативни маршрути заради ремонта на тунела за "Люлин"

Рано сутринта преди тунела, както и на обходните маршрути, се образуваха задръствания

25.07.2022 | 14:20 Редактор: Ирена Бакърджиева

Тунел "Люлин" не е ремонтиран повече от 30 години. В момента трафикът не е натоварен и през тунела се преминава спокойно.

Ремонтът започна още миналата седмица, като от тази сутрин движението се осъществява само в северното платно на тунела, тъй като другото, което е в посока център, е затворено.

Рано сутринта преди тунела, както и на обходните маршрути, се образуваха задръствания и това затрудни хората, които живеят в квартал "Люлин", да стигнат до работните си места.

"Направили сме временна организация на движението, при която тунелът не е напълно затворен и има по една лента в посока, така че все пак е възможно да се преминава и от тук. Иначе като алтернативни маршрути, разбира се, основно бул. "Сливница", южната дъга на Околовръстното. Натоварена е доста тази пътна артерия и няма как да не влияе този ремонт негативно на трафика, но се надявам, че в следващите няколко дни хората ще намерят най-добрия за себе си алтернативен маршрут. Днес сутринта в час пик беше натоварено, сега движението се успокои", каза заместник-кметът по транспорта Ангел Джоргов.

В самия тунел движението е добре организирано, а ремонтът тук се очаква да приключи февруари месец през следващата година, като преди това се очаква по време на ремонта да бъдат затворени и двете платна на тунела.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК