Сигнал до Bulgaria ON AIR: Просяк дава събраните пари на други хора! Има ли измама?

Възрастният човек седи по цял ден пред голям магазин за хранителни стоки всеки ден

01.08.2022 | 17:51 Редактор: Искра Ангелова

Просещ човек в столичния квартал "Младост" дава събраните си пари на други хора. Това сигнализираха на Bulgaria ON AIR хора от квартала.

Екип на Bulgaria ON AIR отиде на място пред голям магазин за хранителни стоки и намери същия човек. Репортерите ни приготвиха пари, които да му дадат.

Човекът държи табела, на която пише, че страда от силикоза. Заболяването се причинява от вдишване на прах от кварц, има и заболяване на костите. Хората в района казват, че го виждат често напоследък.

"Естествено, че ги дава, какво е това омекване на кости. Не знам дали може да ходи без количка, но не съм убеден, че е толкова зле", сподели жител на столицата.

Възрастният човек не пожела да се представи пред нашата камера, но отрече да дава парите на друг човек. Казва, че всеки ден пътува с автобус, за да стигне до "Младост" 3. 

Попитан дали парите, които събира за лично за него, той отговори: "За мен са си, за да може да се издържам, за медикаменти. Хората си измислят, не съм давал на никой", категоричен е просякът.

Някои от хората споделят, че помагат на просяците, когато могат, но не на всички.

Възрастният човек седи по цял ден пред магазина всеки ден.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК