Нинова: Статуквото свали правителството, не ни стигна времето за реформите

Обещанията ни, че наша първостепенна грижа са младите хора, са изпълнени, заяви лидерът на БСП

31.07.2022 | 12:20 Редактор: Елеонора Танева
Нинова: Статуквото свали правителството, не ни стигна времето за реформите

Не ни стигна време да направим учебниците до 12 клас и лекарствата за деца до 14 г. безплатни, но и това ще стане - в следващия мандат, ако БСП участва в правителство. Обещанията ни, че наша първостепенна грижа са младите хора, са изпълнени. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с Младежкото обединение на левицата в Стара Загора.

"Ние показахме социалното лице на държавата. Тази политика трябва да продължи. Но за това ни трябва подкрепата на повече хора, за да довършим започнатото, каза Нинова.

Като недовършени реформи тя посочи безплатните учебници до 12 клас и лекарствата за деца до 14 г., реформа в образованието с оглед на преразглеждане съдържанието на учебниците, освобождаване от данък за стартиращите компании на млади предприемачи. 

"Всичко това щеше да стане, ако статуквото не беше свалило правителството. Сега отиваме на избори. Бъдете активни сред вашите връстници. Нека те ни подкрепят, за да ги подкрепим след това ние с реални решения, които ще направят живота им по-добър", подчерта Нинова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК