fallback

В последния работен ден депутатите приеха промените в Закона за обществените поръчки

През краткия си живот Народното събрание имаше 99 заседания и прие 72 закона

29.07.2022 | 13:47 Автор: Искра Ангелова

47-ият парламент отива в историята, днес е последният работен ден на народните представители. Депутатите работиха по-малко от осем месеца, а днес - за разлика от много предишни пъти, пленарната зала е пълна.

Днес народните представители разглеждат 8 законопроекта. Те приеха промените в Закона за обществените поръчки по предложение на "Продължаваме промяната". Те позволяват индексация на цените по вече възложени договори в условията на висока инфлация.

Последната точка от дневния им ред е предвидена за заключителни декларации и обръщения.

"Със сигурност можеше да е по-добре, свършеното за 6 месеца не бих казал, че е малко - и спецсъдът, и спецпрокуратурата, като че ли се завърна парламентаризмът", каза депутатът от "Демократична България" Владислав Панев.

"Успяхме в даден момент дори да повишим доверието, като първият мит, който разчупихме, е, че парламентът не работи. Това не е вярно", категорична е Венеция Нецова-Ангова от "Продължаваме промяната".

През краткия си живот Народното събрание имаше 99 заседания и прие 72 закона.

"Показахме, че сме отговорни и че поставяме националните интереси над партийните. Но постижението на това правителство и този парламент е, че имаше визия за справяне с кризата. И то благодарение на БСП, защото партията беше социалният вектор в този кабинет", посочи народният представител от БСП Филип Попов.

"Хубаво е, че си отива този парламент, защото ако трябва да го определям с нещо, то е единствено с лицемерието и лъжите на хора, които са представяха за партньори", лаконичен бе Станислав Балабанов от "Има такъв народ".

Първото заседание на 47-ия парламент беше на 3 декември 2021 година, а кабинетът "Петков" бе назначен 10 дни по-късно. На 22 юни 2021 година се сложи край на управлението на "Продължаваме промяната" в коалиция с БСП и "Демократична България".

"47-ото Народно събрание приличаше на предишните две, които катастрофираха драматично, просто отне повече време да катастрофира", смята депутатът от ГЕРБ Даниел Митов.

 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback