В последния работен ден депутатите приеха промените в Закона за обществените поръчки

През краткия си живот Народното събрание имаше 99 заседания и прие 72 закона

29.07.2022 | 13:47 Редактор: Искра Ангелова

47-ият парламент отива в историята, днес е последният работен ден на народните представители. Депутатите работиха по-малко от осем месеца, а днес - за разлика от много предишни пъти, пленарната зала е пълна.

Днес народните представители разглеждат 8 законопроекта. Те приеха промените в Закона за обществените поръчки по предложение на "Продължаваме промяната". Те позволяват индексация на цените по вече възложени договори в условията на висока инфлация.

Последната точка от дневния им ред е предвидена за заключителни декларации и обръщения.

"Със сигурност можеше да е по-добре, свършеното за 6 месеца не бих казал, че е малко - и спецсъдът, и спецпрокуратурата, като че ли се завърна парламентаризмът", каза депутатът от "Демократична България" Владислав Панев.

"Успяхме в даден момент дори да повишим доверието, като първият мит, който разчупихме, е, че парламентът не работи. Това не е вярно", категорична е Венеция Нецова-Ангова от "Продължаваме промяната".

През краткия си живот Народното събрание имаше 99 заседания и прие 72 закона.

"Показахме, че сме отговорни и че поставяме националните интереси над партийните. Но постижението на това правителство и този парламент е, че имаше визия за справяне с кризата. И то благодарение на БСП, защото партията беше социалният вектор в този кабинет", посочи народният представител от БСП Филип Попов.

"Хубаво е, че си отива този парламент, защото ако трябва да го определям с нещо, то е единствено с лицемерието и лъжите на хора, които са представяха за партньори", лаконичен бе Станислав Балабанов от "Има такъв народ".

Първото заседание на 47-ия парламент беше на 3 декември 2021 година, а кабинетът "Петков" бе назначен 10 дни по-късно. На 22 юни 2021 година се сложи край на управлението на "Продължаваме промяната" в коалиция с БСП и "Демократична България".

"47-ото Народно събрание приличаше на предишните две, които катастрофираха драматично, просто отне повече време да катастрофира", смята депутатът от ГЕРБ Даниел Митов.

 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК