Какво ще гласуват депутатите в последния ден на 47-ото НС

За днес е предвиден редовен парламентарен контрол

29.07.2022 | 07:52 Редактор: Теодора Патронова
Какво ще гласуват депутатите в последния ден на 47-ото НС

Днес се очаква да е последният работен ден на 47-ото Народно събрание.

Предварително гласуваният дневен ред  предвижда първо четене на промените в закона за обществените поръчки. В дневната програма се очаква извънредно да бъдат включени поправките в закона за здравето, с която се забранява продажбата на райски газ на непълнолетни, в това число и в интернет.

За днес е предвиден и редовен парламентарен контрол. На депутатски въпроси ще отговарят вицепремиерите в оставка Борислав Сандов и Гроздан Караджов и министрите в оставка - Александър Николов, Теодора Генчовска и Драгомир Заков.

Депутатите се очаква да заседават за последно в рамките на 47-ото Народно събрание, тъй като съгласно парламентарния правилник от 1 август - понеделник, са в лятна ваканция, освен ако не решат удължаване на работата на парламента.

С оглед на върнатия трети и последен мандат за съставяне на правителство обаче се очаква и указа на президента за разпускане на парламента, съобщи БНР.

По традиция в последния ден на всеки парламент се представят заключителни изявления от парламентарните групи и депутатите се събират на обща снимка. 47-ото Народно събрание просъществува близо осем месеца, като първото му заседание беше на 3 декември миналата година.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК