"Гери, горим, ставай": Пожар остави младо семейство без дом, започна дарителска кампания

Гергана и Николай имат нужда от електроуреди и дрехи

28.07.2022 | 19:20 Редактор: Ирена Бакърджиева

Пожар остави младо семейство от село Ивайло без дом. Огнената стихия е унищожила всичките им вещи. Причината за пожара все още не е ясна. В помощ на младите хора и тяхната дъщеричка започна и дарителска кампания.

Пожарът пламва в дома на Гергана и Николай малко след полунощ в понеделник. Огънят тръгва буквално за няколко секунди, обхваща целия втори етаж от жилището на младото семейство. В просъница семейството едва успява да излезе от горящата къща.

"Само чувам в съня си: "Гери, горим, ставай". При самото чуване само ставам от спалнята и си взимам детето и се появяваме на прозореца, защото всичко беше в дим. Аз нямаше как да реагирам по друг начин. Аз гледам да си спася детето", казва Гергана Козарска.

Гергана е благодарна, че малката ѝ дъщеря, която е само на 1 година и 5 месеца, спи при нея.

"В момента, в който подадох детето на комшията ни през прозореца, другата комшийка до нас дойде и видя, че аз няма как да сляза през прозореца, защото е високо. Жената прибяга до вкъщи, донесе една стълба, и аз по стълбата с нейна помощ излязох през прозореца", добавя Гергана.

От кметството в село Ивайло и община Пазарджик ще подпомогнат младото семейство.

"Няма в момента как да се справим. Няма, защото аз бях дълго време без работа, наскоро започнах работа и моят мъж наскоро започна работа и не достигат от никъде", твърди жената. 

Гергана и съпругът ѝ имат нужда от електроуреди и дрехи.

"Искам да уверя всички дарители, че ще се води строг отчет на всичко получено. Своевременно ще бъдат уведомявани дарителите. При попълване на необходимите, ще уведомяваме дарителите за прекратяване на кампанията", каза кметът на с. Ивайло Снежана Янкова.

Желаещите да помогнат на Гергана и Николай могат да се включат в благотворителната кампания и с финансови средства на следната банкова сметка в лева:

КЕЙ БИ СИ БАНК БЪЛГАРИЯ ЕАД

IBAN: BG03 RZBB 9155 1009 2628 05

BIC: RZBBBGSF

ТИТУЛЯР НА СМЕТКАТА – Гергана Кръстева Козарска

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК