Комбинация от алкохол и райски газ едва не уби момче в Правец, колабирал е пред дискотеката

Майката на момчето разказа за случая пред Bulgaria ON AIR

28.07.2022 | 14:12 Редактор: Теодора Патронова

15-годишно момче изпадна в безсъзнание след консумация на алкохол и райски газ в дискотека в Правец. За случая пред камерата ни разказа неговата майка.

Безсънна нощ прекарва семейството на 15-годишното момче, което снощи след употреба на алкохол и райски газ изпада в безпомощно състояние и бе прието в спешния център в града. Въпреки усилията на лекарите, те съобщиха на семейството, че детето трябва да бъде прехвърлено в токсикологията на "Пирогов". 

Момчето излязло с приятели и не спазило уговорката със семейството си да се върне до 1:00 часа през нощта. Родителите го търсят и в 01:40 часа на телефона му отговоря лекар от спешния център. Дрегерът е отчел 1,43 промила алкохол в кръвта. 

Момчето вече е добре и е у дома, но не помни нищо от случилото се. 

"Казаха, че е в спешното и че са го довели други деца. Бил е в безпомощно състояние. Приет е с кръвно 80/60. Колабирал е пред заведението. Той беше в абсолютно неадекватно състояние. Картината на детето ми по този начин ще ме преследва до края на живота ми, защото това е един от най-лошите кошмари на всеки родител", разказа майката Елица Йорданова.

"Ако е бил вътре в заведението, не е консумирал алкохол или нещо друго. Дори майката каза, че момчето е било с 5 лв. в него. Убеден съм, че нищо не е давано на детето. Под 18 години не се продават балончета с райски газ в заведението. Контролът се извършва с декларации и придружител", обясни управителят на дискотеката Румен Гунински. 

Момчето е влязло с декларация в нощното заведение. Тя е открита от майка му в джоба му. На нея е посочено име и телефонен номер на човек. Bulgaria ON AIR се опита да се свърже с този човек, но от мобилния оператор съобщиха, че това е непълен или грешен номер. Майката също не е успяла да се свърже с него.

Започнаха проверки на нощните заведения, барове и дискотеки относно свободното разпространение на райски газ. Родителите сигнализират, че в малките населени места няма такива проверки и се разпространява свободно райски газ. 

От полицията съобщиха, че са започнали проверка на нощното заведение.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Dilov
преди 1 година
,На кой му пука ,че не си гледате децата.. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Peнато
преди 1 година
Демокрация..кво да се прави..15 годишни се дрогират и ги карат по болници пияни и дрогирани приятели (деца).нищо добро не чака България.до 15 20 год ще станем турска територия на 60,70% поради липса на млади хора. Сигнализирай за неуместен коментар