Нинова: Започват масови и денонощни проверки за продажбата на райски газ

БСП ще внесе законови промени, с които да се наложи забрана върху свободната продажба

26.07.2022 | 14:39 Редактор: Искра Ангелова

Комисията за защита на потребителите започва масирани и денонощни проверки срещу разпространението на райски газ в заведенията и чрез продажби онлайн. Това обяви вицепремиерът и министър на икономиката в оставка Корнелия Нинова.

Мярката идва след като омбудсманът Диана Ковачева сезира институциите за зачестили сигнали от родители. Парламентарната група на БСП ще внесе и законодателни промени в Закона за закрила на детето, където в текста за забрана на продажба на алкохол и цигари, ще се добави и райският газ.

Глобите, които ще налагат от Комисията за защита на потребителите на продавачи на райския газ, ще са в размер до 25 000 лв.

"Имаме добри закони и лошо тяхно приложение. Нямаме съмнение, че при тази употреба на "райския газ" някой печели много пари за сметка на здравето на децата. Тук компромиси не трябва да има", заяви Нинова. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
7373
преди 1 година
Лелче връщай мандата стига си отвличала вниманието на публиката. Апропо въпросът беше поставен вчера от Омбудсмана. Не си преписвай пак заслуги. Връщай мандата сдавай поста на председател и с мотиката на село. Яка здрава леля си. Сигнализирай за неуместен коментар