fallback

Радев към БСП: Изберете шеф на КЕВР още днес! Нинова: Това е невъзможно, удължете работата на НС

БСП върна на президента неизпълнен мандата за съставяне на правителство

28.07.2022 | 10:07 Автор: Петя Кръстева

БСП върна на президента Румен Радев неизпълнен мандата за съставяне на правителство. По думите на председателя на ПГ на левицата Георги Свиленски в рамките на 10 дни партията е "съставила управленска и законодателна промяна, която е представена на четиримата потенциално коалиционни партньори". Въпреки това от "Има такъв народ" решиха да станат от "масата на преговорите".

"Управляващата коалиция завещава на служебното правителство хаоса в енергетиката. Кризата може да прерасне в колапс на икономиката и социалните системи. Това е най-тежкото наследство на това правителство", заяви президентът Румен Радев по време на връщането на третия проучвателен мандат..

Той призова народните представители да изберат председател на Комисията за енергийно и водно регулиране още днес или най-късно в петък и поздрави левицата за опита ѝ да сформира правителство.

"Положихме всички усилия да решим проблема с КЕВР", категоричен бе лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя отхвърли твърденията, че са задържали мандата заради желанието да останат поне още една седмица на власт и попита президента дали ще удължи работата на парламента.

Нинова бе категорична, че няма как да бъде избран шеф на КЕВР за един ден.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК  

fallback
Още от България
fallback