Борисов: За 6 месеца счупиха държавата, провалиха всичко - гориво, ток

На служебното правителство поне 5 млрд. ще му трябват до края на годината, каза лидерът на ГЕРБ

27.07.2022 | 11:04 Редактор: Ваня Кузманова

"Жалко е, че за 6 месеца счупиха държавата, сринаха всичко и желаещи да управляват няма. Вече решение няма. Дълговете са на тавана. На служебното правителство поне 5 млрд. ще му трябват до края на годината. Тези провалиха всичко - гориво, ток",  каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на поредната си обиколка из страната.

"Кое е чудното, че партията провалила се на изборите - БСП, изведнъж се оказа, че прави правителство. Каква е тая демокрация", попита Борисов.

"За година и половина пътищата са в ужасяващо състояние - никакви ремонти, нищо, опасни са за хората. И те заради едните пари, не искат да разплащат. Заради пари, кражби и корупция се сринаха", каза още Борисов. 

Според него лидерът на ИТН Слави Трифонов по неговия начин ги е иронизирал.

"На изборите ГЕРБ трябва да е първа политическа сила, за да може да застане здраво и да върнем добрината, толерантността и да се опитаме с крачки назад да обединим народа", посочи Борисов.

С БСП и с ДПС сме казали, че няма да управляваме, изтъкна той.

"Шамарите, които народът им даде, това, което сега започва да излиза - за кражбите и личното им облагодетелстване - от газ, ток, служебните министри като влязат и видят ужаса, много неща ще разказват. Видяхте доклада на ДАНС. Защото не прекратиха меморандума за "Джемкорп" преди три месеца", попита Борисов.

Запитан дали може да работи с "Продължаваме промяната", Борисов каза, че може да работи с всеки, който изповядва мотото "съединението прави силата".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК