Министерството на правосъдието: Увеличихме разходите за персонал с 300 лв. на човек

От ведомството подчертават, че ценят труда на служителите си

25.07.2022 | 20:05 Редактор: Петя Кръстева
Министерството на правосъдието: Увеличихме разходите за персонал с 300 лв. на човек

"Ръководството на Министерството на правосъдието високо цени и уважава труда на служителите, работещи в системата на местата за лишаване от свобода и охраната на съдебната власт, и смята, че те имат право на достойно заплащане в достойни условия на труд. Именно за това в продължение на повече от 6 месеца, инициирахме диалог, бяха сформирани работни групи и провеждахме регулярни срещи със синдикалните организации в търсене на решения, които удовлетворяват и двете страни", гласи позиция на правосъдното ведомство във връзка с протеста на надзирателите.

От нея става ясно, че екип на министерството е извършил функционален анализ, провел е преговори с Министерство на финансите, изработил  е  Проект на Наредба за условията и реда за формиране и изплащане на допълнителното възнаграждение за постигнати резултати в служебната дейност на служителите в Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" (ГДИН) и териториалните ѝ звена и Проект на Наредба за условията и реда за формиране и изплащане на допълнителното възнаграждение за постигнати резултати в служебната дейност на служителите в Главна дирекция "Охрана" (ГДО), които са публикувани за обществено обсъждане.

От постигнатото увеличение на разходите за персонал по бюджета на Министерство на правосъдието с близо 11 млн. лв. ще се възползват 6093 служители в ГДИН и ГДО, назначени по Закона за МВР. Това представлява увеличение на разходите за персонал с 300 лв. месечно за всеки служител в ГДИН и ГДО, считано от 01.07.2022 г. 

Предстои подготовка на бюджетната рамка за следващата година. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК