Трифонов към Христо Иванов: Нямаш чувство за срам

Той определи решението ИТН да не участва в преговорите правителство като "отказ партията да бъде изтривалка"

24.07.2022 | 16:59 Редактор: Петя Кръстева
Трифонов към Христо Иванов: Нямаш чувство за срам

Лидерът на партия "Има такъв народ" Станислав Трифонов "отговори" на твърденията, направени по време на днешните медийни изяви на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов. 

В свой пост във Facebook той обвинява Иванов, "че няма срам". 

"Христо Иванов - ръководителят на ДБ, не притежава чувство за срам. В петък, без да знае, че камерите и микрофоните в парламента работят, обясни на съпартийците си отношението към мен и към „Има такъв народ“. От неговите думи ми стана ясно, че аз, колегите от „Има такъв народ“ и хората, гласували за нас, сме втора ръка хора. Нас ни приемат с отвращение, за да има коалиция. Ние трябва да се съгласяваме с всичко, което казват другите три партии, не трябва да имаме министри, не трябва да казваме колко некадърно и неадекватно е дадено решение, колко нефелен и конституционно неиздържан е даден законопроект. Трябва да си мълчим и да правим, каквото ни кажат, защото иначе ще ни обвинят, че сме с ГЕРБ и ДПС и край с нас", пише Трифонов. 

Той определи решението си, че "Има такъв народ" няма да участва в преговорите за съставяне на правителство, като "отказ партията да бъде изтривалка".

"Днес в някакво интервю същият Христо Иванов казал – какво като Слави Трифонов видял някакво лицемерие. По думите му, след нови избори лицемерието в българската политика нямало да изчезне и аз нямало да я излекувам от лицемерието. И видите ли – важно било да управляваме тази страна. А пък ако ще да е с лицемерие. Така ли? Ами, аз не мисля така. Смятам, че да си лицемерен е обидно за хората, които гласуват за теб. Да си лицемерен значи да се опитваш да лъжеш красиво", категоричен бе той. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК