Христо Иванов към ИТН: Обслужвате ГЕРБ и ДПС, с избори хвърляте страната в хаос

"Това не е телевизионен риалити формат, трябва да произведем решение", заяви съпредседателят на ДБ

24.07.2022 | 11:55 Редактор: Тодор Петров
Христо Иванов към ИТН: Обслужвате ГЕРБ и ДПС, с избори хвърляте страната в хаос

Съпредседател на ПГ на "Демократична България" Христо Иванов заяви, че няма разминаване между казаното на срещата на ДБ, от която изтече запис, предизвикал гнева на Слави Трифонов, и публичното поведение на партията.

"Някои парламентарни групи имат политическа функционална неграмотност - не могат да разберат кога става дума за мое мнение, кога става дума за квалификация на взаимни позиционирания между политическите сили. Да кажеш, че заради това страната трябва да бъде хвърлена в избори, е висша степен или на тежка неадекватност, или на зависимост от плана на ГЕРБ и ДПС да докажат, че без тях страната не може да се управлява", смята Иванов.

"Хора, ние трябва да управляваме тази страна. Тя е изправена пред една от най-тежките кризи. На този фон някой се бил обидил. Кого обслужва това? ГЕРБ и ДПС. Парламентарната група на ИТН трябва да си отговори на един прост въпрос: Какво точно ще се случи от това, че са се нацупили и фръцнали? Колкото и да си мислиш, че българските избиратели са глупави, че за четвърти път няма да забележат какво се случва, това е абсурд. Същите гении на стратегията са взели решение, че като се обидят и предизвикат избори, хората ще кажат "добре" за това да похарчим поредните милиони за избори", каза още той за БНР.

Иванов е категоричен, че не може да се хвърли страната в хаос с предсрочни избори. По думите му в този период трябва да се осигури енергийния баланс на страната.

"Вместо това - ще отидем на избори. Вместо да се погрижим за нашата сигурност, за следващия бюджет, ние ще отидем на избори. Има задачи, които трябва да се решават сега. Вместо това ще отидем в кампания, в която ще се четкаме за поредните глупости и ще пропуснем този важен период", възмущава се съпредседателят на ДБ.

"От гледна точка на рационалността и на прагматичността, на това, което е в интерес на страната, не виждам какво пречи да се състави правителство. Хората не искат да ги занимаваме със себе си. Това не е телевизионен риалити формат. Ние трябва да произведем решение. Като се нацупим, какъв проблем на държавата решаваме", посочи Иванов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
евро-гейове
преди 1 година
Стига циркове! За 7 месеца направихте народа с 20% по-беден, раздадохте си едни милиарди, както правеше един друг с джипката, подмазахте се на "началниците горе", като спряхте договора с Газпром и вкарахте посредници, клекнахте пред искането за С.Македония, какар че имаше решение на КСНС, назначихте свои хора тук-там, без конкурс и дори в нарушение на Конституцията! Нито един разследван, обвинен, или осъден за корупция! Търговия с депутати в НС... Сигнализирай за неуместен коментар