Първите германски туристи пристигнаха за СПА почивка у нас

"Конкурентните предимства на България са свързани с климата и природата", смята Митко Василев

23.07.2022 | 11:24 Редактор: Петя Кръстева
Първите германски туристи пристигнаха за СПА почивка у нас

Шест медикъл и СПА центрове у нас посрещнаха първите за това лято туристи от Германия, чиито възстановителни и рехабилитационни процедури в България се заплащат от германските здравноосигурителни каси. Сред туристите има български граждани, които работят и се осигуряват в Германия. Това съобщи главният управител на Германо-българската индустриално-търговска камара Митко Василев. 

Германската национална асоциация на здравноосигурителните каси разшири през септември 2019 г. списъка с 14 държави, в които признава предоставянето на медицински и амбулаторни услуги за профилактика. 

"Германия е с 16 федерални провинции и се изискват доста усилия тази информация да се разпространи, още повече, че там има 109 каси, една част от  които са държавни, а други - частни. Нашата задача е колкото се може повече от тях да обхванем и да ги убедим, че могат да пращат свои пациенти в България", поясни той. 

Василев бе категоричен, че у нас има достатъчно модерни центрове, които отговарят на изискванията.

"Съвместно с Министерството на туризма са проведени срещи на високо равнище за популяризиране на възможностите на българските медикъл и СПА-центрове. Конкурентните предимства на България са свързани с климата и природата", подчерта Митко Василев.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК