ДБ публикува пълния запис с думите на Христо Иванов

Записът е 18 минути

22.07.2022 | 22:52 Редактор: Елеонора Танева
ДБ публикува пълния запис с думите на Христо Иванов

"Демократична България" публикува целият запис от закритото заседание на парламентарната група, части от който вече изтече. 

Решението за разпространението на записа е взето, защото откъси от него "са превърнати в пропаганден материал", каза по-рано Христо Иванов. Според него определени негови думи били извадени от контекста. 

Пълният запис, може да видите тук

"Долавям, че някои от хората, които вземат решение, ги вземат на базата на тези извадени от контекста парчета. Нека всеки се запознае с този запис, за да се види, че това е една рутинна среща на парламентарната група", посочи Иванов.

Той заяви, че в разговорите с депутатите от парламентарната група се обсъждат въпроси, обсъждат се рискове и се анализира актуалната ситуация по начин, по който работи професионалната политика. Според него от записа става ясно, че всички адресирани проблеми в последните месеци са били обсъждани на срещата.

"Застанахме на позицията, че трябва да имаме правителство не защото се харесваме, защото си имаме доверие в тази четворна коалиция или защото има лесни отговори. А защото смятаме, че страната няма нужда от нови избори и защото смятаме, че идва тежка зима. Подхождаме към този въпрос изключително сериозно и ако някой не го разбира, значи не разбира как се прави политика", каза още той.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК