Петков: Отпускаме 426 млн. лв. на 11 общини, ако министър Караджов се съгласи

"Не мога да повярвам, че хора работят при тези условия в ТЕЦ "Брикел" в Гълъбово", заяви премиерът

20.07.2022 | 10:40 Редактор: Ваня Кузманова

"Завърши работната група, която беше сформирана миналата седмица, където програмата за финансиране на общините беше направена за първи път по напълно прозрачен начин. Критериите, които бяха използвани, са максимален брой общини да бъдат повлияни", заяви министър-председателят в оставка Кирил Петков на заседание на Министерския съвет. 

Той посочи, че на оперативното заседание днес ще обсъдят в детайли този план, където 426 млн. ще бъдат раздадени на 144 общини, ако министърът на регионалното развитие се съгласи. 

"Друга добра новина е, че създаваме дружеството, което ще може да извършва спешна медицинска помощ по въздух. България най-накрая ще има спешна медицинска помощ, която ще може да помага на хората в нужда в т.нар. "златен час", съобщи Петков.  

"Средствата за хотелиерите ще бъдат изплатени днес. 80 млн. ще бъдат платени от европейски средства за украинските бежанци", допълни премиерът.  

Петков коментира и направената вчера изненадваща проверка на ТЕЦ "Брикел" в Гълъбово.

"Потресоха ни нещата, които установихме. Не мога да повярвам, че хора работят при тези условия", посочи Петков и съобщи, че дори на част от проверяващите им е прилошало. 

Премиерът припомни, че отчетеният серен диоксид е бил над 15 пъти по-високо от нормите. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Ken
преди 1 година
Описаното в тази статия само потвърждава, колко далеч е властта от проблемите на народа. Те дори не знаят в какви условия се налага да работет тези, от които зависят заплатите им ! Сигнализирай за неуместен коментар