Нинова: Още утре започваме преговорите за правителство, ще поканим първо "Промяната"

"БСП няма да преговаря с ГЕРБ и ДПС, и с "Възраждане", заяви тя

18.07.2022 | 17:36 Редактор: Искра Ангелова
Нинова: Още утре започваме преговорите за правителство, ще поканим първо

Имаме нужда от държавници, които да кажат: "Да, знаем какво ни чака, поемаме политическата отговорност". Другото би било просто скриване зад експертен кабинет. БСП няма да преговаря с ГЕРБ и ДПС, и с "Възраждане". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след връчването на третия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

"Тепърва предстои да се уточняват квотите за министерските кресла, ако се запази коалицията в сегашния си вид. Досега с "Демократичнна България" винаги сме работили добре, разумно, винаги сме намирали решения на идеологически въпроси, които са ни разделяли, и те са били в името на националния интерес. Не мисля, че ще ни е трудно да преговаряме с тях. Според мен по-трудно ще е да се намери сечението и добрия тон между "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ", допълни тя.

"Червени линии" или въпроси на всяка партия обсъждахме по време на съставянето на програмата. След като я обсъдихме и трите партии си поставихме подписите под нея, това е основата, на която искаме да стъпим за бъдещето на България. Още утре започват консултациите, първо ще поканим "Продължаваме промяната", добави Нинова.

"Нашето искане беше Кирил Петков да не е премиер, и мисля, че той - правейки крачка назад, разбра това, и заслужава уважение за това си поведение. В Програмата си записахме, че искаме да се положат всички усилия за уталожване на напрежението с Руската Федерация и да не се стига до прекъсване на отношенията и закриване на посолства. Така че и този труден въпрос сме изчистили по време на преговорите за Програма", поясни лидерът на БСП.

"Ако не се гласува Програмата, отиваме на избори, и избирателите ще се произнесат на базата на свършеното досега", категорична е тя.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Читател
преди 1 година
Ако макар и мислено решите да се "сватосате" с предателската партия итн,ако подражавате на нейните клакьори, никога с К.Петков,вие от бсп,партията за която редовно гласувам аз и моите приятели,ще се обречете на бърза забрава.Тук ще използвам едно правило: Кажи ми с кого дружиш,за да ти кажа кой си. Сигнализирай за неуместен коментар