Ръководството на БСП-Пловдив се очаква да бъде сменено заради разногласия с Нинова

Делегати от БСП в район "Централен" не бяха допуснати до отчетно-изборната конференция

17.07.2022 | 14:00 Редактор: Ирена Бакърджиева

Напрежение и скандали в БСП-Пловдив. Досегашното местно ръководство на партията се очаква да бъде сменено заради разногласия с лидера на социалистите Корнелия Нинова.

Легитимно избрани делегати от основни партийни организации на БСП в район "Централен" не бяха допуснати до районната отчетно-изборна конференция. Входът на централата на партията беше блокиран от охранители, които не им позволиха да влязат.

Местните социалисти твърдят, че работна група, спусната от "Позитано" 20, се готви да окупира постовете в БСП-Пловдив със свои хора.

На конференцията не беше допуснат и последният избран председател на район "Централен" и общински съветник Тодор Стоилов. Новите лица в партията отказаха да коментират ситуацията.

"Това не е конференция, защото няма представители на всички основни партийни организации. Това не е партията, в която сме влезли да членуваме", каза председателят на БСП-Пловдив, район “Централен", Тодор Стоилов.

"Има усещане тук отпред все едно сме пред нощен клуб и едни здрави охрани не ни допускат вътре, все едно нямаме години", заяви председателят на младежите в града Никола Ванков.

"Проблемът е такъв, че законно избрани делегати с протокол не са допуснати да бъдат делегати на конференцията", коментира още Стоилов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Винаги е било така...ако не им играеш по свирката те махат...навсякъде... Сигнализирай за неуместен коментар