ГЕРБ и "Възраждане" сипят обвинения за купуване на депутати, "Промяната" няма да разговаря с ИТН

Основните акценти в програмата са реформите в законодателството, за да тръгнат парите от Плана за устойчивост

05.07.2022 | 14:00 Редактор: Ваня Кузманова

До този момент няма потвърдена информация дали кабинетът "Василев" е успял да събере нужните 121 депутати, които да дадат "зелена светлина" за неговата програма. Самата програма все още не е готова. В Министерството на финансите трябва да започнат консултациите в сектор "Здравеопазване" и финанси. 

Основните акценти, които ще бъдат заложени в програмата, са реформите в законодателството, за да могат да тръгнат парите от Плана за устойчивост и развитие в Европа към България. 

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че трима от техните депутати са получили обаждания от "Продължаваме промяната", с цел да се присъединят към мнозинството подкрепящи. 

"Няколко човека трябва да решат към кого им е лоялността. Към тяхната партия и техния лидер, който не е изпълнил обещанието си към народа, или към всички нас. Да имаме отговорност към народа, към България. Да имаме шанса да не влезем в политическа криза", заяви премиерът в оставка Кирил Петков.  

Разговори с ръководството на "Има такъв народ" обаче няма да има. Ако все пак депутатите решат да има кабинет с мандата на "Продължаваме промяната", трябва да има тест за управляващите само след половин година, смята съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов.

"При условие, че се прави програма за 6 месеца, трябва да има нещо след тези шест месеца и най-разумното е да има вот на доверие", посочи той. 

Партиите, които свалиха кабинета "Петков" продължават с обвиненията към "Продължаваме промяната" за купуване на депутати. 

"Бойко Борисов обича да разказва лакърдии. Изключително сериозен е моментът, да даде доказателства. Всеки може да разказва", настоя ген. Атанас Атанасов. 

До ден трябва да станат ясни и имената на министрите, които ще участват в евентуалния бъдещ кабинет на Василев.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева. 

С какво са свързани най-големите ви притеснения в близко бъдеще?

С политическата криза в страната и задаващите се нови предсрочни избори.
16%
С войната в Украйна и евентуалното въвличане на други държави в конфликта.
27%
Със задаващата се лятна Ковид вълна и новите варианти на вируса.
4%
С галопиращите цени на стоките и услугите в България.
52%
С разрастващата се епидемия от маймунска шарка.
1%
Общо 4317 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
демокрация
преди 1 година
Няма защо да харчим милиони за избори - и без това депутатите се продават на килограм! Който е на влсат, може да си осигури и абсолютно мнозинство - с обществени средства! Те затова не искат намаляване на държавната субсидия! Сигнализирай за неуместен коментар