Стъки и журналисти искат референдум, обявиха се против машинното гласуване

"Трябва да бъде върнато конституционното право на българските граждани да гласуват по избор", заяви Станислав Недков

30.06.2022 | 19:46 Редактор: Искра Ангелова

110 хиляди подписа срещу машинния вот внесоха в деловодството на Народното събрание от Инициативен комитет "Консервативно-патриотично движение и граждани". Председател на сдружението е ММА боецът Станислав Недков - Стъки.

Вчера депутатите отхвърлиха вкарването в дневния ред на точката за машинното гласуване.

"Постъпило е искане от парламентарната група на "БСП за България" искане да бъде включено в седмичната програма законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс, като предложението е това да бъде точка втора в програмата", каза изпълняващ длъжността председател на Народното събрание Мирослав Иванов.

За и против бяха по 115 депутати, само а единственият глас "въздържал се" - беше вътрешно опозиционният депутат от БСП Крум Зарков.

"Колеги, поискано е включване на същата точка от ГЕРБ/СДС, но тъй като залата реши, няма как да поставя това за втори път на гласуване", допълни Мирослав Иванов.

Подписите на гражданите, обявили се срещу машинния вот, лично занесоха Петьо Блъсков, Недялко Недялков и Станислав Недков - Стъки и въпреки че още не е сигурно, че ще има предсрочни избори, от Стъки заяви: "Преди да бъде разпуснат този парламент, трябва да бъде върнато конституционното право на българските граждани да гласуват по избор и да се иде на нови избори чрез хартиено гласуване и да бъде избрано ново правителство с по-голяма легитимност и по-голяма подкрепа на българите."

И заплашиха с национален референдум, в който да бъдат вкарани и вече решените въпроси за еврото и еврочленството на Северна Македония.

"Ако не бъде чут гласът на тези българи, ние минаваме веднага, автоматически, в момента който бъде разпуснато Народното събрание, на вариант – иницииране на национален референдум, за начина, по който да гласуват българите. И предупреждаваме политиците, че ще вкараме в този референдум още въпроси, които няма да бъдат удобни за политическата класа", закани се Недялко Недялков.

За да подкрепи искането за връщане на хартиения вот в парламента дойде и журналистът Николай Бареков.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Машинно гласуване ли
преди 1 година
За машинното гласуване е оня, който иска да фалшифицира изборите, а партията от която е той, е престъпна. В Европа машинното гласуване е рядкост, а при Новия световен ред, машинното гласуване ще отпадне и у нас. Сигнализирай за неуместен коментар