Гюров: Не обсъждаме персонален състав на правителство, а програма за обединение

"Трябва да се върнем на масата за преговорите", каза председателят на ПГ на "Продължаваме промяната"

29.06.2022 | 15:32 Редактор: Жаклина Иванова

Разрив в тройната коалиция и обрат в преговорите между партньорите за бъдещ кабинет. БСП спира разговорите с "Продължаваме промяната". А причината е вчерашното изявление на премиера в оставка Кирил Петков, че България гони 70 руски дипломати. Решението на столетницата идва след спешно заседание в парламента на Изпълнителното бюро и парламентарната група.

"Изслушахме внимателно становището на г-жа Нинова и Изпълнителното бюро на БСП. Това, което предстои сега, е да свикаме нашите колективни органи. Ще имаме заседание на парламентарната група и след това на националния съвет, за да обсъдим тяхното становище", заяви председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров. 

Запитан дали са склонни да сменят премиера, той посочи само, че се прави всичко възможно в момента да се излъчи правителство в този мандат.

"Трябва да се върнем на масата за преговорите. Надяваме се, от БСП да преосмислят тяхното становище. Сега имаме нова информация. Сега трябва да преосмислим позицията си", отбеляза Гюров.

Той каза, че именно стабилност, предвидимост и излъчване на правителство в този мандат са сред приоритетите и на българските граждани.

"Засега не сме стигнали на етап, на който да обсъждаме персонален състав на правителство. Ние обсъждаме формула и програма, зад която всички коалиционни партньори да се обединят", подчерта Гюров.

По думите му все още в лицето на БСП "Продължаваме промяната" вижда партньор.

Ще успеят ли партиите да съставят нов кабинет в действащия парламент?

Категорично не! Едните нямат желание, другите нямат възможност - отиваме на избори.
61%
Да, партиите ще проявят разум и ще избегнем нови предсрочни избори.
11%
Не ме интересува изобщо! Отвратен съм от политиците ни, подиграват се с избирателите.
28%
Общо 3055 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК